В АТО дедалі гарячіше - мінометний обстріл Водяного бачила місія ОБСЄ

В АТО дедалі гарячіше - мінометний обстріл Водяного бачила місія ОБСЄ

Карта
Укрінформ
Обстановка в районі проведення АТО продовжує ускладнюватися. Противник активно застосовує важке озброєння на всіх напрямках, а саме 82-мм та 120-мм міномети, 122-мм та 152-мм гармати.

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

"За підрахунками штабу, вчора по наших позиціях було випущено понад 300 мінометних мін та понад 160 снарядів. Також активно стріляють ворожі снайпери. З впевненістю можна говорити, що бойові дії ведуться на рівні серпня 2015 року", - заявив він.

За словами Мотузяника, минулої доби окупанти тричі обстріляли населені пункти під українським контролем: Авдіївку, Первомайське (з артилерії) та Водяне (з мінометів).

"Останній випадок (у Водяному - ред.) відбувся у світлу пору доби та був зафіксований спостерігачами місії ОБСЄ, які тоді перебували у цьому селі", - наголосив речник.

Він уточнив, що на Луганському напрямку бойові дії вчора велися лише у Попаснянському районі. По лінії фронту відбулася низка мінометних та артилерійських обстрілів з боку НЗФ.

"Зазначимо, що ворожі батареї мінометів та 122-мм гармат розгорнуті в сусідньому с. Калинове, а 152-мм гармати - у Горлівці, що більш, ніж за 20 км від місця падіння снарядів. Така тактика стрільби свідчить про бажання окупантів приховати факти кричущого порушення Мінських домовленостей: оскільки вогонь ведеться паралельно до лінії фронту і в темну пору доби з великої відстані", - сказав Мотузяник.

Він додав, що всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 6 - з важкого озброєння.

Речник констатував, що найскладніша ситуація - на Донецькому напрямку.

"По всьому фронту від Зайцевого до Донецького аеропорту тривають ворожі обстріли із застосуванням всього наявного озброєння, окрім РСЗВ. Здебільшого окупанти стріляють у темну пору доби. Зазначимо, що ворог часто застосовує артилерію для стрільби по наших позиціях на другій лінії оборони та тилу. Основні гарячі точки: передмістя Горлівки, авдіївська промзона, район Пісок. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, причому майже всі з важкого озброєння", - розповів він.

За словами Мотузяника, на Маріупольському напрямку тривають ворожі обстріли по всьому фронту.

"Зокрема, противник застосовував міномети у Тарамчуку та на ділянці фронту Талаківка – Широкине. Ворожі снайпери кілька разів відкривали вогонь у Мар’їнці. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння", - зазначив він.

Крім того, як поінформував речник АП з питань АТО, вчора у районі проведення АТО зафіксовано 7 польотів ворожих дронів.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-