Президент ПАРЄ закликав Росію звільнити всіх українських політв’язнів

Президент ПАРЄ закликав Росію звільнити всіх українських політв’язнів

Укрінформ
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт закликав Росією до звільнення українських політв'язнів, врегулювання конфлікту на Донбасі та повернення Україні контролю над її кордонами.

Про це він заявив у своєму вітальному слові у сесійній залі Ради Європи у Страсбурзі, де, зокрема, привітав члена офіційної делегації України Надію Савченко з її першим робочим днем у складі асамблеї та зі звільненням двох українських політв'язнів Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Дозвольте мені привітати у цій залі нашу колегу Надію Савченко, звільнену російською владою кілька тижнів тому, а також звільнення ще двох українських політв’язнів, які були помилувані Росією. Пані Надія, цей дім демократії - це ваш дім. Ласкаво просимо. Ваше звільнення, а також звільнення двох громадян України Солошенка та Афанасьєва свідчать про те, що демократія діє», - заявив Аграмунт.

Президент ПАРЄ також закликав обидві сторони-учасниці конфлікту в Україні звільнити інших ув’язнених, відповідно до Мінських домовленостей, припинити вогонь, відвести озброєння, забезпечити проведення виборів на сході згідно з законами України та міжнародними стандартами і повернути повний контроль над кордонами України, визнаними міжнародною спільнотою.

Педро Аграмунт також привітав звільнення інших політв’язнів, зокрема, азербайджанської журналістки Хадіджи Ісінбаєвої.

Нагадаємо, у Страсбурзі розпочалася літня сесія ПАРЄ. Вперше у роботі сесії ПАРЄ візьме участь член української делегації Надія Савченко, яка входить до складу комітету асамблеї з питань міграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-