Літня сесія ПАРЄ відкривається у Страсбурзі за участю Савченко

Літня сесія ПАРЄ відкривається у Страсбурзі за участю Савченко

Укрінформ
У Страсбурзі сьогодні відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), головними спікерами якої стануть прем'єр-міністри Греції та Естонії Алексіс Ціпрас і Тааві Рийвас.

Уперше участь у роботі сесії ПАРЄ, що проходитиме з 20 по 24 червня, братиме народний депутат України та член комітету асамблеї з питань міграції Надія Савченко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У сесійній залі з промовою до членів ПАРЄ звернуться прем’єр-міністри Греції та Естонії Алексіс Ціпрас і Тааві Рийвас. Серед іншого відбудеться обговорення питань функціонування демократичних інститутів в Туреччині, загрози біженців у Греції, насильства щодо мігрантів, боротьби зі зростанням сексуалізації (психічний захисний механізм, що полягає в приписуванні негативним подіям еротичної складової з перетворенням їх на позитивні. – Ред.) дітей, прозорості та відкритості в інститутах ЄС, місця та ролі жінки в армії», - зазначили в прес-службі ПАРЄ.

Основною темою позачергових обговорень буде питання солідарності між поколіннями у контексті забезпечення права на працю і права на страйк.

До присутніх з вітальною промовою звернеться міністр закордонних справ Естонії та чинний голова Комітету міністрів РЄ Марина Кальюранд, яка, зокрема, представить пріоритети головування в Раді Європи та відповість на запитання парламентаріїв. Традиційно на запитання членів ПАРЄ відповість генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

У понеділок президент ПАРЄ Педро Аграмунт дасть старт загальноєвропейській ініціативі боротьби з тероризмом #NoHateNoFear. Остаточний порядок денний буде ухвалено на початку сесії. Парламентарії також заслухають річний звіт про діяльність Бюро та Постійного комітету ПАРЄ, а також проміжний звіт про діяльність президента асамблеї.

У вівторок, 21 червня, заплановані вибори суддів Європейського суду з прав людини, а також обговорення проблем біженців у Греції, проблеми жінок в армії. У середу парламентарії заслухають доповідь про функціонування демократичних інститутів в Туреччині, про правомочність адміністративного затримання, звіт про культуру і демократію, ситуацію з освітніми та культурними мережами зарубіжних громад. У четвер у сесійній залі обговорюватимуть прозорість і відкритість в інститутах ЄС, характер повноважень членів ПАРЄ та парламентський імунітет. В останній день сесії дискутуватимуться питання насильства щодо мігрантів та зміцнення безпеки дорожнього руху в Європі.

Уперше у роботі сесії ПАРЄ у Страсбурзі візьме участь член української делегації Надія Савченко, яка входить до складу комітету асамблеї з питань міграції. Народний депутат України вилетіла до Страсбурга на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи напередодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-