Ситник про обшуки: МАУ і Державіаслужба не донесли до бюджету $100 мільйонів

Ситник про обшуки: МАУ і Державіаслужба не донесли до бюджету $100 мільйонів

Укрінформ
Під час обшуків у МАУ детективи НАБУ знайшли підтвердження несплати до держбюджету суми близько $100 мільйонів.

Про це під час прес-конференції заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загальна сума нараховує близько $100 мільйонів несплачених коштів державі. Під час обшуків була мета знайти документи, підтвердження того, що пасажири сплачували збір, але він не надходив державі", - сказав він.

За словами Ситника, справа полягає в тому, що кожен з пасажирів МАУ платив $2, який повинен був спрямовуватися в державний бюджет. Однак гроші за призначенням не перераховувалися і, як свідчать знайдені під час обшуків документи, цьому сприяли посадовці Державіаслужби.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуків в офісних приміщеннях авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" вилучили документи та інші носії інформації, що містять відомості про предмет розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державної авіаційної служби.

Обшук розпочався у першій половині дня 14 червня і тривав до 4 години ранку 15 червня.

У НАБУ повідомляли, що з метою слідчих дій в офісі МАУ було вилучення документів, що підтверджують факти заборгованості авіакомпанії перед державою в розмірі  близько 150 млн грн за період з січня 2014 року по грудень 2015 року. Ці кошти авіакомпанія мала сплатити за перевезення пасажирів та вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (згідно пунктів 3 та 4 ч.5 ст. 12 Повітряного кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-