У НАБУ пояснили причини обшуку в авіакомпанії

У НАБУ пояснили причини обшуку в авіакомпанії

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуків в офісних приміщеннях авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» вилучили документи та інші носії інформації, що містять відомості про предмет розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державної авіаційної служби. 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Причиною даного обшуку стала відмова авіакомпанії добровільно надати необхідні матеріали на запит НАБУ, що його було направлено наприкінці квітня 2016 року з дотриманням усіх вимог законодавства", - наголосили у бюро. 

Обшук розпочався у першій половині дня 14 червня і тривав до 4 години ранку 15 червня.

У НАБУ нагадали, що з метою слідчих дій в офісі МАУ було вилучення документів, що підтверджують факти заборгованості авіакомпанії перед державою в розмірі  близько 150 млн грн за період з січня 2014 року по грудень 2015 року. Ці кошти авіакомпанія мала сплатити за перевезення пасажирів та вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (згідно пунктів 3 та 4 ч.5 ст. 12 Повітряного кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-