Росія стягнула на кордони й окуповані території  41 тисячу

Росія стягнула на кордони й окуповані території 41 тисячу "штиків" – штаб АТО

Укрінформ
Угруповання ЗС РФ вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України (включаючи кримського міжвидового угруповання ЗС РФ) тримає понад 41 тис. військовослужбовців.

Про це заявив на прес-конференції в Антикризовому медіа-центрі у Краматорську начальник прес-центру штабу АТО Анатолій Маркевич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Угруповання ЗС РФ вздовж державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України становить 16 батальйоно-тактичних груп та 8 ротно-тактичних груп, загальною чисельністю (з урахуванням кримського міжвидового угруповання ЗС РФ) близько 41206 військовослужбовців", - повідомив він.

За даними штабу, це угруповання може нараховувати: тактично-ракетний комлекс (ТРК) "Точка" – 4 одиниці; танків – до 702; бойові броньовані машини (БМП, БТР) – 1291; артилерії – до 754; ракетні системи залпового вогню (РСЗВ) – до 299; літаків – 461; вертольотів – 303; бойових кораблів – до 30; підводних човнів – 4 (без урахування підводного човна "Запоріжжя").

Маркевич зазначив, що, зокрема, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгорнуто 9 БТГр та 6 РТГр загальною чисельністю 6,5 тис. військовослужбовців ЗС РФ.

За даними штабу АТО, угруповання ЗС РФ на території України може нараховувати: танків – 227; бойові броньовані машини – до 419; артилерійських систем – до 145; РСЗВ – до 91; засобів ППО – 66 одиниці.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-