Біля Павлополя запеклі бої, під Мар’їнкою триває протистояння

Біля Павлополя запеклі бої, під Мар’їнкою триває протистояння

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку найгарячіші точки залишаються незмінними – авдіївська промзона та район Горлівки.

Про це на брифінгу заявив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Бандформування здійснили один артилерійський обстріл позицій українських військ у шахти "Путилівська" (шахта "Бутовка"). Біля шахти, а також Авдіївки, Пісок та села Невельске, бойовики активно застосовували міномети калібром 82- та 120 міліметрів", - зазначив він.

У районі Горлівки незаконні збройні формування здійснювали обстріли широким фронтом із півночі на захід: "Зокрема, окупанти стріляли з мінометів поблизу Зайцевого, Новгородського, Троїцького і Верхньоторецького. Крім того, бойовики застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а біля Зайцевого ще зафіксовані обстріли з БМП, зенітної установки та два снайперських обстріли".

"Кількість обстрілів позицій біля Майорська знизилася до однієї збройної провокації за вчора. Натомість бойовики активізувалися біля селища Луганське, що на Світлодарський дузі", - повідомив Лисенко, додавши, що бойовики стріляли з мінометів, БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

На Маріупольскому напрямку, за словами речника, знову збільшилася кількість обстрілів: "Найзапекліші бої відбулися біля села Павлопіль, де бойовики здійснили один артобстріл, кілька мінометних та застосували гранатомети".

"Продовжуються протистояння в районі Мар’їнки. Тут бандформування стріляли з мінометів, гранатометів та двічі вели обстріли снайпери. Ще міномети застосовувалися біля Новотроїцького та Тарамчука. Неспокійно й поблизу села Чермалик, де незаконні збройні формування стріляли з зенітної установки та кулеметів", - зазначив Лисенко.

На Луганському напрямку, за даними штабу, зафіксовані дві збройні провокації з боку бойовиків біля селищ Трьохізбинка та Нижньотепле.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-