РФ і терористи з початку року порушили

РФ і терористи з початку року порушили "Мінськ" сім тисяч разів - Полторак

Оновлено
Укрінформ
Росія посилює агресивні дії проти України. Так, російсько-терористичні війська з початку року порушили Мінські домовленості вже сім тисяч разів.

Про це міністр оборони України Степан Полторак повідомив главам оборонних відомств країн Північноатлантичного альянсу під час засідання Комісії Україна-НАТО у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Тенденція, яка на сьогодні є, свідчить про зростання агресивних намірів терористичних угруповань і Російської Федерації відносно України. На жаль, чисельність порушень з боку терористичних угрупувань є надзвичайно великою. З початку цього року вони близько семи тисяч разів порушили режим тиші і Мінські домовленості», - заявив міністр оборони України.

Він повідомив, що Росія продовжує перекидати особовий склад, озброєння і боєприпаси через українсько-російський кордон для забезпечення терористичних угруповань.

Полторак також заявив про збільшення кількості військових угруповань збройних сил Росії на східних кордонах з Україною. Зокрема, у Брянській, Воронезькій та Ростовській областях формуються не менше трьох нових дивізій.

«Також проводиться серйозне накопичення сил і засобів в Автономній Республіці Крим», - констатував глава українського оборонного відомства.

Він наголосив, що у таких умовах Україні необхідно прискорити реформування сектору безпеки і оборони. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-