У НАТО затвердили новий всеосяжний пакет допомоги Україні

У НАТО затвердили новий всеосяжний пакет допомоги Україні

Оновлено
Укрінформ
Міністри оборони НАТО схвалили новий всеосяжний пакет допомоги України для проведення реформи сектору безпеки та оборони та зміцнення обороноздатності.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за результатами засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Міністри схвалили всеосяжний пакет допомоги Україні. Він охоплює усі виміри нашої підтримки», - заявив глава Альянсу.

Він наголосив, що таке рішення з боку НАТО - з метою розширення та поглиблення партнерства з Україною - було ухвалене через російську агресію.

«Нашою метою є створення більш ефективної оборонної і безпекової структур, а також посилення цивільного контролю над ними», - додав Столтенберг.

Він також зазначив, що сторони продовжать співпрацю у сферах військового управління, тилового забезпечення, кібероборони, а також реабілітації поранених військовослужбовців.

«Ми також розвиваємо нові проекти, включаючи сфери ведення гібридної війни та знешкодження вибухових пристроїв», - зазначив глава Альянсу.

Столтенберг підкреслив, що чекає на зустріч з Президентом України Петром Порошенком на Варшавському саміті 8-9 липня.

Генеральний секретар НАТО вкотре закликав Росію вивести свої збройні сили та озброєння з території України, а також повністю виконати Мінські домовленості.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-