Ющенко отримав $550 мільйонів за передачу влади Януковичу - Москаль

Ющенко отримав $550 мільйонів за передачу влади Януковичу - Москаль

Укрінформ
Екс-президент Віктор Ющенко за "передачу влади" Віктору Януковичу отримав 550 мільйонів доларів.

Про це голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль написав на своєму офіційному сайті.

"У період президентства Ющенка та керування Секретаріатом президента Балоги в швейцарський банк UBS  (один із найбільших банків країни) в Цюриху були покладені 550 мільйонів американських доларів. Це більше півмільярда, а не ті часто сміховинні суми, які фігурують у "амбарній книзі" Партії регіонів. І зрозуміло, що за такі гроші ні Ющенко, ні Балога не розписувалися в якихось відомостях Януковича. Коли ж Балога захотів вивести ці гроші в офшори, банк, який уже мав проблеми через брудні гроші «віп-вкладників» з України, заморозив їх, оскільки Балога не зміг вказати законність їх отримання. Гроші досі знаходяться в банку в замороженому стані", - зазначив він.

За словами Москаля, йому достеменно невідомо, як саме завозилися гроші у Швейцарію: "Не виключено, що так само, як недавно контрабандні сигарети в Словаччину, – під виглядом дипломатичного вантажу. До речі, тоді послом України в Швейцарії працювала людина Балоги, а саме Посольство України, як і банк, знаходиться в Цюріху. Сам Балога неодноразово їздив у Швейцарію на відпочинок, а під час святкування нового 2009 року навіть спалив із п’яною компанією шале, про що писали всі європейські ЗМІ".

"Прошу НАБУ перевірити дані факти в рамках правової міжнародної допомоги й довести свою професійність. Чи може хтось думає, що Ющенко здав президентську владу Януковичу за "дякую" або по відомостях?", - написав Москаль.

Як відомо, Москаль і раніше заявляв, що екс-президент Віктор Ющенко і глави його Секретаріату Віктор Балога і Віра Ульянченко отримали майже мільярд доларів за передачу влади Януковичу.

НАБУ, на свою чергу, попросило Москаля оприлюднити конкретні факти та обставини отримання мільярдного хабара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-