Якщо Україна подасть заявку на членство в НАТО, її розглянуть - Столтенберг

Якщо Україна подасть заявку на членство в НАТО, її розглянуть - Столтенберг

Укрінформ
Якщо Україна подасть заявку на членство в НАТО, то Альянс відповідно до існуючих процедур, змушений буде її розглянути. Ніхто не може блокувати цей процес.

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив у вівторок під час свого виступу у Варшавському університеті, повідомляє кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Ніхто не має права втручатися чи накладати вето на цей процес. Це дуже важливий принцип: кожна країна, включаючи Україну, має суверенне право обирати свій власний шлях... Якщо Україна подасть заявку, то вона буде розглянута, так само як і попередні заявки", - заявив Столтенберг.

Згодом під час спільного брифінгу з главою МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським він зазначив, що на саміті НАТО у Варшаві Альянс посилатиме сигнал про стабільність організації, зокрема і за межами НАТО.

"Якщо говорити про наших сусідів, таких як Україна, Грузія і Молдова, то йтиметься про зміцнення їх опору й оборонних можливостей. На півдні підтримуватимемо Ірак, Йорданію і Туніс та їхню здатність боротися з екстремізмом і насиллям", - констатував генсек НАТО.

Він також поінформував, що НАТО хоче більш передбачуваних відносин з Росією, тому ще перед самітом Альянсу у Варшаві відбудеться засідання Ради НАТО-Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-