Саміт НАТО підтвердить зобов’язання Альянсу щодо України - Мацеревич

Саміт НАТО підтвердить зобов’язання Альянсу щодо України - Мацеревич

Укрінформ
Під час варшавського саміту НАТО буде підтверджено підтримку Північноатлантичного альянсу для України і Грузії.

Про це під час спільного брифінгу у Варшаві з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми також обговорили (зі Столтенбергом – ред.) наші зобов’язання щодо східних сусідів, таких як Україна і Грузія, і це буде підтверджено під час саміту НАТО. Для Польщі це має особливе значення", - заявив Мацеревич.

Він висловив переконання, що варшавський саміт НАТО матиме "переломне й історичне значення".

За його словами, розмова з генсеком НАТО підтвердила, що у країнах Балтії і Польщі на ротаційній основі дислокуватимуться чотири батальйонні бойові групи, які становитимуть важливий елемент тривалої передової присутності НАТО на сході. Крім того, в Польщі на постійній основі буде розміщено склади озброєння.

"Це для нас зміцнює відчуття безпеки й ефективний захист Польщі на східному фланзі", - констатував глава Міноборони Польщі.

Мацеревич зазначив, що крім східного флангу важливою є також безпека південного флангу НАТО. Саме тому польський фрегат "Костюшко" братиме участь в навчаннях і спостережній місії Альянсу на півдні Європи в умовах міграційної кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-