Порошенко поговорив з Байденом про посилення санкцій проти РФ

Порошенко поговорив з Байденом про посилення санкцій проти РФ

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, під час якої відзначив необхідність посилення санкцій проти РФ через переслідування кримських татар та українців на окупованому півострові.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Глава Української держави привітав рішення держав «Великої сімки» щодо продовження санкцій проти Росії за агресію проти України. Президент також відзначив необхідність посилення санкцій через системне переслідування і порушення прав кримських татар та українців в окупованому Росією Криму", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що співрозмовники обмінялися думками щодо розвитку ситуації на Донбасі, відзначивши погіршення безпекової складової.

Також віце-президент США привітав Президента України зі звільненням із російського полону Надії Савченко, відзначивши величезну роботу Порошенка задля її повернення. Порошенко подякував Байдену особисто та Бараку Обамі за їхній внесок у звільнення Савченко. 

Крім цього, прес-служба зазначає,  що Байден привітав перші реформаторські кроки Кабінету Міністрів та Генеральної прокуратури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-