Президент доручив підвищити грошове забезпечення сержантів

Президент доручив підвищити грошове забезпечення сержантів

Укрінформ
В Україні підвищили грошове забезпечення сержантського складу Збройних Сил України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко 27 травня на полігоні в Житомирській області, де він знайомився з тактичною підготовкою на базі Навчального центру Високомобільних десантних військ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Пане Міністре, я доручаю Вам підвищити грошове забезпечення сержантського складу. Я не вважаю, що є добрим, коли відмінність від грошового забезпечення контрактника, який щойно прийшов на військову службу, і сержанта, який служить вже багато років, складає від 200 до 400 гривень. Це не прийнятно», - звернувся Глава держави до Степана Полторака.

«Ми підвищили загальний розмір грошового забезпечення. Сьогодні треба забезпечити зростання фахівців, сержантів, молодших командирів, щоб, окрім патріотичної мотивації, ми мали й фінансову мотивацію. Це сьогодні у ваших можливостях, можливостях Уряду. Просив би також втілити це в життя і мені доповісти», - додав Президент.

Разом з тим, Президент акцентував увагу на Стратегічному оборонному бюлетені, який був прийнятий на останньому засіданні Ради національної безпеки та оборони.

"Це доленосна програма реформ сектору оборони й безпеки, яка робить те, чого не було 25 років в Україні - повністю перебудовує Збройні Сили, Службу безпеки, інші силові підрозділи", - зауважив Порошенко.

Цей документ, наголосив він, забезпечує абсолютно нові умови підготовки сержантського складу, зокрема й на полігонах. Відтак, виступаючи перед представниками молодшого командирського складу ЗСУ, Президент України відразу дав доручення міністру оборони спрямувати кошти з оборонного бюджету на ці потреби.

"140 млн грн - на полігон "Широкий лан", не менш 50 мільйонів - на "Яворів", нашому спецназу на полігон у Бердичів - теж 50 мільйонів. Треба, щоб у найкоротші терміни були забезпечені умови життя та підготовки сержантського складу. Створення професійного сержантського корпусу є важливим елементом трансформації національного війська, який має надзвичайне значення для нашої перемоги у війні проти агресора", - сказав Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-