Савченко сказала, як можна повернути Крим

Савченко сказала, як можна повернути Крим

Укрінформ
Силова спроба повернути Крим може призвести до третьої світової війни, тому працювати над цією проблемою потрібно у міжнародно-правовій площині та переконуючи кримчан у помилковому рішенні.

Про це заявила народний депутата Надія Савченко на прес-конференції у п'ятницю в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Війною треба було Крим не віддавати. Був певний період, коли нам треба було іти і захищати нашу землю. Ми його пропустили. Чому пропустили? Це теж питання окреме. Ви маєте право про це запитати і мене, бо я була старшим лейтенантом Збройних сил України і я повинна була так само захищати. Я пішла захищати Донбас, тому що не встигла піти у Крим", - сказала вона.

Савченко зауважила, що відчувала у той період, що може розпочатися третя світова війна. "І у мене, на жаль, це погане передчуття ще не закінчилося. Якщо буде третя світова війна, то Крим повернеться. Якщо не війною, то Крим напевне повернеться так само якоюсь роботою над міжнародним правом і достукавшись до людей, що вони зробили помилку", - підкреслила вона.

Савченко також розповіла, що, просидівши два роки у в'язниці в РФ, була змушена дивитися російське телебачення. Тому на власні очі бачила, як там викривлюють історію.

"Обрізається історія, береться лише та частина, де вигідно. Наприклад, "Крим був з Росією з такого от дня, тому ми повернули історичну справедливість". Згадаймо, з ким він був спочатку, якщо копати глибше...Тому Росія зробила одну страшну річ - вона порушила міжнародне право. Це дало колихання у світі, це розпалює і веде майже до третьої світової, бо люди знову згадали, що таке війна", - наголосила Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-