Вирок російським ГРУшникам вступив в силу

Вирок російським ГРУшникам вступив в силу

Укрінформ
Вирок російським ГРУшникам Євгену Єрофеєву і Олександру Александрову, яким присудили 14 років ув'язнення, сьогодні вступив в силу.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

«23 травня закінчився 30-денний термін, протягом якого можна було подати апеляцію. Так як перекладена на російську мову копія вироку була вручена засудженим 22 квітня, то саме з цієї дати відраховується термін для оскарження», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до 23 травня ні адвокати підсудних, ні потерпіла сторона, ні прокуратура не подали апеляцію, і таким чином вирок вступив в силу.

Згідно з вироком, суд визнав Єрофеєва і Александрова винними у веденні агресивної війни, сприянні діяльності терористичної групи і в здійсненні теракту.

При цьому суд виправдав їх і зняв звинувачення в контрабанді зброї і незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами, а також у порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповані території України. Крім того, з засуджених суд постановив стягнути вартість проведених експертиз в розмірі 12 962 гривні з кожного.

Як повідомляв Укрінформ, російські спецпризначенці Александров і Єрофеєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО поблизу міста Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення у незаконному перетині кордону, терористичний напад на позиції 92 бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя.

Спочатку Єрофеєв і Александров підтвердили, що є російськими військовими, але на суді відмовилися від цих свідчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-