Луценко запевняє, що не мститиме за тюремне минуле

Луценко запевняє, що не мститиме за тюремне минуле

Укрінформ
Кандидат на посаду генерального прокурора Юрій Луценко запевнив, що у разі свого призначення в Генпрокуратуру не використовуватиме помсту, як засіб розправи над ворогами.

Про це він заявив, виступаючи з трибуни ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу відверто заявити для всієї громадськості - Генпрокуратура не саджає, тільки суд може прийняти рішення про те, що винна людина. Я не маю жодної помсти... Я не маю списку в голові, кого треба посадити. Я не маю жодної помсти за ті роки у 157-й  дев'ятиметровій камері Лук'янівського СІЗО ні до кого», - підкреслив Луценко.

Водночас він наголосив, що на посаді очільника ГПУ у разі призначення дотримуватиметься двох принципів - кожен, хто вчинив злочин, не залежно від партійності, прізвища, релігії чи місця народження, має відповідати, а також відстоювання права громадян від свавілля влади.

Луценко пообіцяв, що на його робочому столі завжди стоятиме  алюмінієва кружка, як нагадування про неможливість допущення політичних замовлень і розправ.

«У мене на робочому столі зараз вдома, а якщо оберете - у Генпрокуратурі завжди стоятиме алюмінієва кружка, з якою я просидів у 157-й камері Лук'янівського СІЗО, а потім у Менській виправній колонії, з якої пив 2,5 роки чай, як нагадування про те, що «беcпредел» і політичне замовлення є неможливим у новій Україні», - зауважив народний депутат.

Луценко також зазначив, що на посаді керівника ГПУ займеться оновленням кадрового складу та приведе туди людей, які раніше ніколи не працювали в прокуратурі. Він також сподівається віднайти в ГПУ чесних слідчих та інших співробітників, які прагнуть реформувати систему.

Крім того, Луценко розповів, що у випадку свого призначення генпрокурором планує відновити слідство по «проданих і закритих справах минулої і сучасної влади».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-