Рада зробила прозорими держзакупівлі для оборонки

Рада зробила прозорими держзакупівлі для оборонки

Укрінформ
Народні депутати ухвалили закон «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони».

За відповідне рішення проголосували 294 народних обранці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ухвалений закон визначає особливості здійснення процедур закупівлі товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони в особливий період, у період проведення антитерористичної операції та у період запровадження надзвичайного стану.

Як пояснив під час виступу з трибуни Верховної Ради голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, нормативно-правовий акт визначає окремий механізм відокремлення закупівель, робіт, товарів і послуг за відкритими торгами й оборонних закупівель.

«Цей механізм полягатиме в тому, що при плануванні закупівель замовниками, які застосовуватимуть цей закон, у річному плані закупівель інформація про оборонні закупівлі відображатиметься окремими позиціями. Тобто ми чітко розумітимемо, що на оборону закуповують, а що ні», - зазначив він.

На думку Іванчука, набрання чинності цим законом унеможливить маніпулювання державними закупівлями в оборонному комплексі. Відповідно до тексту закону, його норми застосовуватимуться Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ, СБУ, Нацгвардією, Національною поліцією, Держприкордонслужбою, Службою зовнішньої розвідки, Державною службою спецзв'язку та захисту інформації, Державною спеціальною службою транспорту, Державною службою з надзвичайних ситуацій, Управлінням державної охорони та іншими військовими формуваннями, які здійснюють закупівлю для потреб оборони в особливий період, період проведення АТО чи запровадження надзвичайного стану, якщо вартість товарів і послуг дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-