Українська оборонка повністю відмовилася від російських деталей

Українська оборонка повністю відмовилася від російських деталей

Укрінформ
Президент Петро Порошенко взяв участь у запуску нового випробувального стенду з авіадвигуном АІ-450 на державному підприємстві "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" імені академіка Івченка".

Про це повідомляє прес-служба Президента.

«Підприємство не стоїть на місці, впроваджує передові технології, демонструє позитивні фінансово-економічні результати і з упевненістю дивиться в майбутнє», - зазначив Порошенко.

Глава держави відзначив успішну роботу державного концерну «Укроборонпром» щодо заміни комплектуючих, які раніше постачалися з РФ: «Ми розробили систему імпортозаміщення і наші вчені-конструктори виконали це завдання».

Президент також зазначив, що за останній період обсяги виробництва на підприємствах «Укроборонпрому»  зросли втричі, а це означає, що десятки тисяч людей забезпечені роботою, збережено існуючі та створено нові робочі місця. Так само і запорізьке МКБ «Прогрес» не загубило жодного конструктора.

Порошенко наголосив, що надаватиме повну підтримку для виведення на нові ринки збуту українських авіабудівників. «Український авіабуд має гарне майбутнє», - сказав Президент, додавши, що українська продукція нещодавно вийшла на ринки Саудівської Аравії, Індії.

Він також висловив вдячність працівникам підприємства, які захищали Батьківщину на Донбасі, адже за два роки 29 працівників бюро стали учасниками бойових дій.

«Вони гідно виконали свій обов’язок, виявили найвищі моральні якості, особисту мужність і патріотизм, чим заслужили визнання і вдячність всієї країни. А сьогодні – продовжують робити свій внесок у зміцнення обороноздатності країни на трудовому рубежі», - сказав Президент.

ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка Івченка» створено у 1945 році. Науково-виробничий комплекс працює з використанням новітніх технологій. Авіадвигуни, розроблені на підприємстві, застосовуються на 57 типах літальних апаратів в Україні і 109 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-