Україні потрібен реальний результат Мінська - Пристайко

Україні потрібен реальний результат Мінська - Пристайко

Укрінформ
Мінський процес має бути обмеженим в часі, але не треба його штучно прискорювати для досягнення будь-якого результату.

Про це кореспондентові Укрінформу в Німеччині розповів заступник міністра закордонних справ Україна Вадим Пристайко.

“З точки зору проведення переговорів безумовно якійсь терміни треба мати. Просто для того, щоб це не розтягувалося до безкінечності. Україна не може собі дозволити стікати кров'ю і фінансово”, - заявив Пристайко.

Водночас, підкреслив він, “ми маємо пам'ятати, що не можемо поспішати та підштовхувати процес заради того лише, щоб досягнути якогось результату”. Така тенденція є, визнав дипломат. Всі, за його словами, втомилися, “але результат повинен забезпечити нам стабільний мир, тоді не буде цієї проблеми в Європі”. Він закликав всіх партнерів “найти в собі сили і просто примусити Росію вивести свої війська”.

Пристайко згадав із вдячністю зусилля ФРН, яка є господаркою завтрашньої зустрічі на рівні міністрів. Українська сторона, підкреслив він, цінує, що німці “намагаються нам допомогти”.

Дипломат також наголосив, що зняття санкцій з Росії не варто пов'язувати з виконанням Мінських угод.

"Cанкції санкціями, а Мінськ Мінськом", - підкреслив він.

Пристайко зауважив, що в Європі, в тому числі наші західні партнери, почали забувати, через що саме ввели санкції.

"Зараз ми чуємо: давайте частково знімемо санкції за часткове виконання Мінських домовленостей. Але ж Мінські домовленості не пов'язані з санкціями", - наголосив заступник міністра і нагадав, що вони були започатковані з анексією Криму.

Представник українського МЗС визнав водночас складність для західних урядів доводити своєму суспільству необхідність санкцій.

"Наскільки у людей вистачає сил пам'ятати, хто на чию землю прийшов, хто в кого забрав Крим, це складний процес", - підкреслив Пристайко.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-