На форумі ООН назвали запоруку повернення Криму до України

На форумі ООН назвали запоруку повернення Криму до України

Укрінформ
Статус корінного народу, який Україна визнала за кримськими татарами - запорука повернення Криму до складу України.

Про це під час 15 сесії Постійного Форуму ООН з питань корінних народів під гаслом "Корінні народи: конфлікт, мир та вирішення", яка розпочалася у Нью-Йорку, сказала Перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє Урядовий портал.

"Відповідно до міжнародного права, зокрема Декларації ООН з питань корінних народів, у кримських татар є право на самовизначення, що для окупаційної влади неприпустимо. Натомість, по відношенню до корінного народу обрана політика знищення на всіх рівнях - від мови до фізичної розправи. На всіх світових майданчиках створюється міф про рівноправне відношення та захист прав кримських татар. Форум не є виключенням. Навіть, наче незалежні експерти з РФ, працюють на виправдання "Крим наш". Дуже нагадує РФ-ЗМІ, коли незалежно від форми власності, підпорядковані та контрольовані режимом", - зазначила Джапарова. 

Перший заступник також зазначила, що після деокупації Криму корінний народ, в разі реалізації права на самовизначення, стане запорукою захисту України в Криму. 15 сесія Форуму триватиме до 20 травня. Щорічно на сесіях Форуму представники корінних народів світу збираються для обговорення проблем своїх народів та пошуків шляхів їх вирішення. Кримські татари представлені на Форумі від імені представницького органу корінного народу - Меджлісу. До складу делегації увійшли: Ескендер Барієв - член Меджлісу, Айла Баккали та Аслан Омер Киримли - представники Меджлісу в Нью-Йорку, Еміне Джапарова - Перший заступник Міністра інформаційної політики. 

Постійний Форум ООН з питань корінних народів - один з 3-х механізмів ООН, який опікується питаннями корінних народів та є вищим дорадчим органом ООН. Форум займається також питаннями економічного та соціального розвитку, культури, навколишнього середовища, освіти, охорони здоров'я та прав людини в контексті захисту корінних народів. Форум було створено ЕКОСОР в 2000 році. Він збирає щорічну сесію, що, як правило, триває в травні. Форум складають 16 членів з різних регіонів світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-