Три фракції вимагають закону про ТСК через офшорний скандал

Три фракції вимагають закону про ТСК через офшорний скандал

Укрінформ
Фракція "Самопоміч" вимагає ухвалення закону про тимчасові слідчі комісії для подальшого утворення такої комісії з розслідування офшорних скандалів.

Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив народний депутат Єгор Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сам Президент має бути поставлений під законом, а не над законом. На сьогодні не існує жодної процедури розслідувати його зловживання. Журналіст Дмитро Гнат оприлюднив нову інформацію про причетність близьких людей Президента до офшорної компанії... Ми вважаємо, що чим швидше парламент ухвалить закон про тимчасові слідчі комісії, чим швидше ми створимо таку комісію для розслідування офшорних скандалів, для розслідування звинувачень в тому, що Президент веде бізнес, тим швидше ми станемо на шлях нормальної демократизації", - сказав Соболєв.

Крім того керівник фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та глава фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко заявили, що наполягають на негайному ухваленні законопроекту про ТСК для подальшого утворення такої слідчої комісії з розслідування офшорних скандалів.

У свою чергу спікер Верховної Ради Андрій Парубій поінформував, що наразі тривають консультації по законопроекту щодо діяльності тимчасових слідчих комісій в парламенті: "Щодо питання по закону про тимчасові слідчі комісії, то ми домовились провести ще консультації, Оксана Сироїд ці консультації буде координувати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-