Рада за два тижні має реформувати себе і прокуратуру - Парубій

Рада за два тижні має реформувати себе і прокуратуру - Парубій

Укрінформ
Протягом двох пленарних тижнів парламент має розглянути законопроекти щодо реформування прокуратури і зміни регламенту роботи Верховної Ради України.

Про це спікер ВР Андрій Парубій заявив на засіданні Погоджувальної ради у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас попереду два пленарних тижні. Перед нами стоять дуже великі і важливі виклики, на які ми повинні спільно дати відповідь. Нам необхідно підняти і вирішити питання по реформі прокуратури - це питання яке назріло, і ми повинні на тому сконцентрувати увагу. Нам також важливо завершити обговорення і внести у порядок денний питання щодо реформування парламенту по плану, який ми спільно опрацювали з місією Кокса", - сказав Парубій.

Він нагадав, що відповідні пропозиції щодо реформування Ради були надіслані усім депутатам ще 10 днів тому, і деякі фракції вже подали свої пропозиції, які наразі опрацьовуються.

Спікер зауважив, що вкрай важливо також включити у порядок денний цілий ряд урядових законопроектів, тому що після зміни Кабміну багато законопроектів було відкликано і тепер вони знову вносяться до парламенту.

"Щоб цей процес не затягувати, нам необхідно їх вносити у порядок денний, щоб ми змогли направити їх на розгляд комітетів, а потім і Верховної Ради", - зазначив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-