Кучма: Поки не має бути жодних розмов про вибори на Донбасі

Кучма: Поки не має бути жодних розмов про вибори на Донбасі

Укрінформ
Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що Київ не буде розмовляти з бойовиками про вибори на контрольованих ними територіях Донбасу без повернення повного контролю над кордоном.

Про це Кучма заявив у п’ятницю в Києві, повідомляє Радіо Свобода.

"Поки української влади там (на Донбасі – ред.) не буде, поки кордон не контролюватиметься Україною, не має бути жодних розмов про вибори", – сказав він.

Кучма наголосив, що неухильне дотримання Мінських домовленостей є основною підставою для проведення переговорів про вибори на контрольованих бойовиками територіях Донецької та Луганської областей.

"Я на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи заявив, що поки не буде вирішений увесь блок безпеки, про якісь вибори, про якусь політичну реформу треба навіть розмови припинити... Треба спочатку виконати пункти, записані в Мінському протоколі, а потім вже думати про вибори", – додав Кучма.

Політик також заявив, що процес обміну полоненими наразі зірвано через зміну позиції проросійських бойовиків. Але це питання знову порушуватимуть на наступній зустрічі в Мінську.

Нагадаємо, відповідно до кількох пакетів домовленостей, досягнутих на переговорах у білоруській столиці в 2014-2015 роках, на нині окупованих територіях частини Донбасу місцеві вибори мають відбутися тільки за українським законодавством і за участі міжнародних спостерігачів. Проросійські бойовики і РФ, вимагають, щоб Україна ухвалила для цих виборів окремий закон, що був би також узгоджений із лідерами збройних сепаратистських угруповань, які Київ визнав терористичними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-