Порошенка просять взяти справу Штепи під особистий контроль

Порошенка просять взяти справу Штепи під особистий контроль

Укрінформ
У місті Слов'янську Донецької області депутати міської ради, розглядаючи петицію про звільнення обвинуваченого в сепаратизмі екс-мера Нелі Штепи, звернулися до Президента України Петра Порошенка з проханням взяти її справу під особистий контроль.

Як підтвердили кореспонденту Укрінформу в Слов'янській міськраді, сьогодні, 5 травня, на позачерговій сесії, депутати розглядали петицію про звільнення Нелі Штепи, яка опублікована на офіційному сайті міськради, де вона набрала 375 голосів при 250 необхідних для подальшого розгляду питання органами місцевого самоврядування.

В результаті голосування 24 депутата (депутатський корпус Слов'янської міськради налічує 36 осіб) віддали свої голоси за проект рішення, в якому просять Президента України Петра Порошенка «взяти під особистий контроль справу Нелі Штепи і забезпечити беззаперечне дотримання захисту прав людини».

Крім того, щодо даного рішення місцеві депутати просять Генеральну прокуратуру України перевірити наявність доказів провини у справі екс-мера Слов'янська, а в разі їх відсутності «ініціювати відмову від підтримки прокуратурою державного обвинувачення».

Водночас, у міськраді зазначили, що деякі місцеві депутати, які голосували проти цього рішення, наполягають, що міськрада не має права втручатися в судовий процес, тому це її рішення вважають незаконним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-