Ситник: НАБУ отримало 40 томів справи Мартиненка

Ситник: НАБУ отримало 40 томів справи Мартиненка

Укрінформ
Детективи НАБУ почали вивчати 40 томів матеріалів, переданих Генпрокуратурою щодо ряду кримінальних проваджень, фігурантом яких є колишній народний депутат Микола Мартиненко.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю "Фокусу".

За його словами, детективи чекали цих матеріалів з січня.

Ситник розповів, що в рамках досудового розслідування справи Мартиненка задіяні механізми міжнародної правової допомоги.

Директор НАБУ також зазначив, що детективи завершили досудове розслідування і разом з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали до суду десять кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які підозрюються у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень.

"Одним з чиновників, справа якого незабаром почнуть розглядати в суді, є керівник Державної інноваційної фінансово-кредитної установи. Йому повідомлено про підозру у розтраті державних коштів на суму понад 16 млн гривень", - повідомив Ситник.

За його словами, серед інших фігурантів справ, переданих до суду, судді-хабарники, а також в. о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

Нагадаємо, в грудні 2015 року НАБУ почало розслідування за фактом отримання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства Skoda JS. Двома місяцями раніше депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив про отримання нею офіційного підтвердження від прокуратури Швейцарії про кримінальну справу проти Мартиненка.

НАБУ планує передати до суду частину справи Миколи Мартиненка в кінці травня - початку червня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-