НАБУ перевіряє чиновників Мінекології

НАБУ перевіряє чиновників Мінекології

Укрінформ
НАБУ здійснює досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Міністерства екології та природних ресурсів, серед яких здійснюється перевірка діяльності заступника міністра екології Віктора Канцурака.

Про це НАБУ повідомляє у Фейсбуці.

"НАБУ вже здійснює досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства екології і державного підприємства "Центр еколого-експертної аналітики" під час проведення державних закупівель у 2011-2012 роках, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди в особливо великих розмірах (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України) ", — зазначили у відомстві.

У НАБУ повідомили, що проводиться перевірка діяльності посадових осіб Міністерства екології, в тому числі Канцурака, який на той час займав у відомстві посаду директора департаменту заповідної справи, у зв’язку із тендерною закупівлею супутникових знімків території України у австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за суму понад 49,3 млн грн.

Під час досудового розслідування здійснено низку слідчих та процесуальних дій. Серед іншого, скеровано запит про міжнародну допомогу компетентному органу Австрії з метою отримання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників Austroplan Austrian Engineering GMBH, інформації про рахунки та рух коштів по них, а також допиту посадових осіб цієї компанії.

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що збирається звернутися до Національного антикорупційного бюро щодо перевірки звинувачень стосовно новопризначеного заступника міністра екології та природних ресурсів Канцурака.

28 квітня міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак відсторонив заступника міністра Канцурака від виконання обов’язків на час проведення службового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-