Чубаров: Меджліс був готовий до заборони

Чубаров: Меджліс був готовий до заборони

Укрінформ
Меджліс кримськотатарського народу був готовий до заборони його російською владою, тому швидко та чітко організував роботу органу зі штаб-квартирою в Києві.

Про це Укрінформу розповів лідер Меджлісу кримськотатарскього народу Рефат Чубаров, який цього тижня перебуває в Берліні.

"Ми були готові до цього", - сказав Чубаров.

Ще 19 лютого він провів засідання Меджлісу і було прийняте рішення оголосити надзвичайний режим діяльності в той момент, коли діяльність Меджлісу, Курултаю і інших органів національного самоврядування в Криму буде неможливою.

За словами Чубарова, все було продумано. Головний офіс Меджлісу базується тепер у Києві. В складі Меджлісу створена Особлива нарада, до якої увійшли його голова, члени, які постійно перебувають на материковій Україні, а також лідер кримських татар Мустафа Джемільов.

"Зрозуміло, що приймаючи рішення, ми будемо виходити з того, в яких умовах знаходяться наші товариші. Ми не будемо покладати на них такі завдання, які будуть нести для них пряму загрозу", - підкреслив Чубаров.

Він вважає, що за забороною Меджлісу можуть бути індивідуальні репресії щодо майже 2,5 тис. представників органів національного самоврядування кримських татар.

"Окупанти не пробачають і не пробачать кримським татарам те, що вони виступали проти вторгнення російських військ. І вони обрали кримських татар як об'єкт системних репресій. Вони витісняють кримських татар", - переконаний Чубаров.

Він також сказав, що з 33 членів Меджлісу "зламалися" четверо, решта тримаються. За його словами, вісім зараз перебувають на материку, решта в Криму.

Повний текст інтерв'ю з Рефатом Чубаровим читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-