Доповідь про злочини РФ зацікавила Гаагу - польський депутат

Доповідь про злочини РФ зацікавила Гаагу - польський депутат

Укрінформ
Доповідь про злочини росіян на Донбасі в 2014 році, які 22 квітня було передано до Міжнародного кримінального суду (МКС), викликала зацікавлення в Гаазі.

Про це написала у Фейсбуці депутат Сейму, заступник голови комісії нижньої палати парламенту Польщі у закордонних справах Малгожата Госєвська, яка особисто передала документ.

“Заява про підозру скоєння ряду злочинів, які передбачені Римським статутом, а також доповідь з доказовим матеріалом на 500 сторінках прийнято з великим зацікавленням. Зустріч (з представниками бюро прокурора МКС) тривала півтори години, а конкретна розмова стосувалася, насамперед, методології, яка застосовувалася у ході роботи щодо збирання доказів злочинів й ідентифікації злочинців”, - зазначила Госєвська.

За її словами, тривалість зустрічі, а також детальний характер питань з боку представників суду, дають підстави вважати, що “справу сприйнято дуже серйозно”.

“Зараз матеріали буде вивчено з юридичної і фактичної сторін. На підставі цього бюро прокурора прийме рішення у справі початку слідства проти осіб, вказаних у доповіді”, - наголосила Госєвська.

Вона додала, що після початку розслідування доказову базу можна буде доповнювати, наприклад, інформацією чергових свідків.

Госєвська повідомила, що подала документи за сприяння польського представництва у Гаазі.

Нагадаємо, доповідь складено на базі понад 60 інтерв'ю, які польські та українські волонтери провели з полоненими. У них вони розповідають про злочини позбавлення волі, фізичні і психічні тортури, вбивства, до яких мали відношення росіяни.

Нещодавно відбулися презентації документу в Європарламенті у Брюсселі та Верховній Раді України у Києві. Не виключається також серія презентацій доповіді про злочини Росії на Донбасі в національних парламентах країн ЄС. Йдеться про балтійські країни, Чехію, Словаччину, а також, можливо, низку країн Заходу.

Фото: www.se.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-