Доповідь про злочини Росії на Донбасі передали до Гааги

Доповідь про злочини Росії на Донбасі передали до Гааги

Укрінформ
Доповідь про злочини росіян на Донбасі в 2014 році передали в п'ятницю до Міжнародного кримінального суду в Гаазі.

Про це у Фейсбуці написала депутат Сейму, заступник голови комісії нижньої палати парламенту Польщі у закордонних справах Малгожата Госєвська.

“Cвідчення російських воєнних злочинів, скоєних в Україні, подано (до Гааги – ред.). Деталі згодом”,- написала Госєвська.

Нагадаємо, доповідь складено на базі понад 60 інтерв'ю, які польські та українські волонтери провели з полоненими. У них вони розповідають про злочини позбавлення волі, фізичні і психічні тортури, вбивства, до яких мали відношення росіяни.

Нещодавно відбулися презентації документу в Європарламенті у Брюсселі та Верховній Раді України у Києві. Як повідомила Госєвська в коментарі Укрінформу, ці презентації викликали значний резонанс, зокрема у Росії. За її словами, резонанс навколо цього документу призвів до того, що чергові жертви російських злочинів готові свідчити і розповідати про те, що з ними ділося на окупованій території. Політик підкреслила, що доповідь має відкриту форму, тобто до неї можна додавати нові свідчення.

Не виключається також серія презентацій доповіді про злочини Росії на Донбасі в національних парламентах країн ЄС. Йдеться про балтійські країни, Чехію, Словаччину, а також, можливо, низку країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-