Кремль розміщує в Криму елементи свого ядерного потенціалу - Порошенко

Кремль розміщує в Криму елементи свого ядерного потенціалу - Порошенко

Укрінформ
Нині в окупованому Росією українському Криму Кремль розміщує елементи свого ядерного потенціалу, тому треба вирішити, як покращити гарантії безпеки для тих країн, які не володіють зброєю масового знищення.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в Чорнобилі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На саміті (з питань ядерної безпеки у Вашингтоні - Ред.) я також наголосив, і сьогодні повторюю, що нині в окупованому Росією українському Криму Кремль розміщує елементи свого ядерного потенціалу. Ми і наші партнери маємо вирішити, як покращити гарантії безпеки з боку ядерних держав для тих країн, які не володіють зброєю масового знищення", - сказав Президент.

Порошенко підкреслив, що Чорнобиль став найбільшим для українського народу випробуванням між Другою світовою війною та війною на Донбасі.

"На історичному шляху, яким крокує український народ, чорнобильська трагедія розташувалася приблизно на півдорозі від нацистської окупації до російської агресії. Вона стала найбільшим нашим випробуванням між Другою світовою війною та війною, яку проти України розв'язала Москва", - сказав він.

За словами Президента, у той час, коли все ще потрібні колосальні ресурси на подолання наслідків Чорнобильської трагедії, коли конче необхідні великі кошти на соціальну підтримку ліквідаторів і потерпілих, Україна мусить витрачати на оборону та безпеку ледве не п'яту частину видатків бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-