«Суд» над Меджлісом долучив до справи купу непотрібних документів

«Суд» над Меджлісом долучив до справи купу непотрібних документів

Укрінформ
У понеділок у ході судового засідання за позовом «прокуратури» Криму про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов попросив виключити із справи матеріали, що не мають відношення до Меджлісу.

Про це повідомляє видання «Аргументы недели. Крым», що веде тестову онлайн-трансляцію із засідання суду.

«Сторона адміністративного позивача постійно посилається на події травня 2014 року (акція протесту на КПП в Армянську у зв'язку із забороною в'їзду до Криму Мустафі Джемілєву - ред.), які нібито мають відношення до Меджлісу, але не представляють ніяких підтверджень. Це cправа відносно окремих осіб, але не Меджлісу», - заявив Джелялов.

Крім того, відповідач просить прибрати з матеріалів кримінальну справу, порушену відносно Рефата Чубарова, вважаючи  неправомірним всі його вислови відносити до справи Меджлісу.

Джелялов також вважає як неприйнятну присутність у справі про Меджліс матеріалів кримінального провадження відносно колишнього телеоператора ATR Ескендера Небієва, оскільки той не є членом Меджлісу.

Не має відношення до позову, що подається «прокуратурою», і брошура Мустафи Джемілєва «Галявина протестів у Криму», оскільки вона датується 1987-1988 роками, коли Меджлісу в Криму ще не було.

Крім того, не відносяться до доказів нібито екстремізму Меджлісу застереження «прокуратури» Чубарову в квітні 2014 року, коли на будівлю Меджлісу повернули прапор України.

З приводу цих матеріалів адвокат Агальцова зазначила: «У мене є футболка з прапором Америки, але це не означає, що я закликаю до порушення цілісності РФ».

Як вважає адвокат Темішев, з матеріалів справи необхідно прибрати і застереження, наприклад, Ахтему Чийгозу і ряду кримських татар, винесені після 3 травня 2014 року перед Днем депортації кримськотатарського народу.

«Це лише попередження, після яких не було ніяких порушень, відтак немає підстави їх в чомусь обвинувачувати», - пояснив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня в Криму почалося засідання так званого Верховного суду Криму за позовом «прокуратури» Криму про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-