Бальцерович сказав, які ще іноземці стануть стратегічними радниками

Бальцерович сказав, які ще іноземці стануть стратегічними радниками

Укрінформ
Екс-міністр внутрішніх справ Польщі, колишній воєвода Малопольського воєводства Єжи Міллер і відомий польський журналіст, колишній депутат Сейму Мірослав Чех будуть входити до складу групи стратегічних радників в Україні за рекомендацією співголови цієї групи, польського фінансиста і реформатора Лешека Бальцеровича.

Про це Бальцерович розповів у понеділок під час прес-конференції у Варшаві, інформує власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Моїм заступником буде пан Єжи Міллер, який був моїм співробітником в 1997-2000 роках. Він є одним з найвидатніших чиновників державного рівня", - підкреслив Бальцерович.

За словами польського реформатора, Міллер має значний досвід роботи на різних державних посадах і володіє не лише теоретичними знаннями, а й великим багажем практичних знань.

Іншим членом групи буде Мірослав Чех, якого Бальцерович назвав "живим мостом" між Польщею й Україною, оскільки той є етнічним українцем.

За його словами, Міллер і Чех вже перебувають в Україні і діють відповідно до узгодженого плану.

Найважливішою метою своєї роботи в Україні польський реформатор назвав створення групи стратегічних радників, які працюватимуть для української влади – Президента, уряду і парламенту.

Водночас він наголосив на важливості того, що група матиме вплив і братиме участь в ухваленні важливих державних рішень "від самого початку".

"Йдеться про те, щоб мати експертний вплив на перші проекти і стратегічні плани. Цю пропозицію було прийнято (українською владою – ред.)", - наголосив Бальцерович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-