Чубаров назвав доповідь Ради Європи про Крим

Чубаров назвав доповідь Ради Європи про Крим "дуже контроверсійною"

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров сумнівається в об'єктивності звіту представника Ради Європи щодо дотримання прав людини в Криму.

Про це він заявив на брифінгу в Києві у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Доповідь Жерара Штудмана - спеціального посланника генерального секретаря Ради Європи, з нашої точки зору, є дуже контроверсійною. Вона не сподобалася ні окупантам, ні Україні, ні, тим більше, Меджлісу. Мені здається, що пану Штудману не вдалося зберегти об'єктивність. Є деякі блоки, де я з ним погоджуюся, зокрема небезпека заборони Меджлісу. В той же час у висновку доповіді зазначається, що репресії проти кримськотатарського народу не носять системний характер, а здійснюються лише до тих, хто виступає опонентом існуючої влади", - зазначив Чубаров.

За його словами, міжнародні організації повинні припинити посилати в Крим "когось", "якогось" посланника, у якому б поважному статусі не була ця особа. На думку Чубарова, міжнародні організації мають відповідні органи: Комісар Європарламенту з питань прав людини, Комісар Європарламенту з питань засобів масової інформації, Комісар ООН з питань прав людини, Комісар Ради Європи з питань прав людини, моніторингові комітети тощо.

Голова Меджлісу також закликав МЗС звернутися до організацій, які опікуються вимушено переселеними особами і правами людини в Криму, з пропозицією проаналізували свої звіти і доповідь Жерара Штудмана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-