Фейгін уточнив, коли саме Савченко припинить голодування

Фейгін уточнив, коли саме Савченко припинить голодування

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін уточнив позицію своєї підзахисної у зв'язку з винесенням вироку російським спецпризначенцям, яких, як очікується, можуть обміняти на неї.

Про це він розповів в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу.

"Хотів би уточнити трактування моїх слів про зв'язок голодування Савченко і вироку Єрофеєву і Александрову. Само по собі винесення їм вироку нічого не змінює. Ще потрібен місяць для набрання вироком сили. Лише після цього можливі взаємне помилування і обмін. Надія просто чекає, щоб їй оголосили, яке рішення винесено щодо її долі, звільнення. Тоді вона може припинити голодування. Так вона налаштована", - сказав Фейгін.

Він нагадав, що ризиковане рішення про голодування, в тому числі сухе - це персональне рішення Надії Савченко, за допомогою якого вона прагне прискорити переговори про своє звільнення, обмін. Нині Савченко стежить за розвитком ситуації навколо Єрофеєва і Александрова, переговорами України і Росії з приводу її обміну. І можливо, вона припинить голодування 20 квітня.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Надія Савченко засуджена в Росії за сфальсифікованим обвинуваченням на 22 роки ув'язнення. 6 квітня вона почала сухе голодування. З 11 квітня Надія почала отримувати підтримуючу терапію і знаходиться під постійним меднаглядом. Періодично їй роблять крапельниці. Останні дні стан здоров'я Надії різко погіршився.

У понеділок Голосіївський районний суд міста Києва засудив російських спецпризначенців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-