Пєскову дісталося від Путіна за помилку  на

Пєскову дісталося від Путіна за помилку на "прямій лінії"

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін розкритикував свого прес-секретаря Дмитра Пєскова за помилку під час підготовки до "прямої лінії".

Про це Пєсков розповів в ефірі телеканалу "Росія 1", повідомляє "Новая газета".

У прес-секретаря президента запитали, чи було якесь покарання за невірну інформацію щодо зв'язків німецького видання Sueddeutsche Zeitung з американським банком Goldman Sachs. "Дісталося", - сказав Пєсков.

"Я б не побажав нікому бути критикованим президентом", - додав він.

Раніше Пєсков вибачився за слова Путіна про власників німецької газети Suddeutsche Zeitung, що розповсюдила "панамські документи".

"Це, швидше, наша помилка, скоріше, моя помилка, тих, хто готував з цього приводу довідкові папери. Там дійсно була неперевірена інформація, зайвий раз не перевірили і надали її президенту в частині власників Suddeutsche Zeitung", – сказав він.

Нагадаємо, під час "прямої лінії" Володимир Путін, відповідаючи на запитання про "панамські документи", заявив, що скандал з офшорами має замовний характер. Він натякнув, що можливим замовником публікацій могла стати фінансова корпорація Goldman Sachs, до складу якої, як зазначив президент, входить Suddeutsche Zeitung.

Пізніше керуючий директор німецької газети Стефан Хілшер спростував заяву президента Росії, наголосивши, що Suddeutsche Zeitung є 100-відсотковим дочірнім підприємством групи Suddeutscher Verlag, 81,25% якої належить холдингу Sudwestdeutschen Medienholding (SWMH), а 18,75% - сім'ї засновників газети.

Фото: rtvi.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-