Пєсков взяв провину Путіна на себе і вибачився перед Suddeutsche Zeitung

Пєсков взяв провину Путіна на себе і вибачився перед Suddeutsche Zeitung

Укрінформ
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вибачився за заяву Володимира Путіна про зв'язки газети Suddeutsche Zeitung з США.

Про це повідомляє РІА Новости.

"Тут, напевно, швидше, моя помилка (і помилка - ред.) тих, хто готував з цього приводу довідкові папери. Там дійсно просто була неперевірена інформація, зайвий раз не уточнили і надали її президенту. Я маю на увазі в частині власників Sueddeutsche Zeitung. і, звичайно, ми принесли свої вибачення і приносимо теж свої вибачення виданню", - сказав Пєсков.

Президент РФ Володимир Путін під час "прямої лінії" заявив, що в скандалі з "панамським документами" всюди "стирчать вуха замовників, але навіть не червоніють". При цьому він визнав достовірність опублікованих матеріалів. За його словами німецька газета Sueddeutsche Zeitung, що опублікувала документи, нібито належить американському банку Goldman Sachs.

У свою чергу, газета Suddeutsche Zeitung спростувала заяву президента Росії Володимира Путіна. Виконавчий директор газети Стефан Хільшер підкреслив, що Suddeutsche Zeitung не належить американцям ні прямо, ні через посередників. Помилка виникла, ймовірно, через неуважне читання Вікіпедії, де написано, що колись Goldman Sachs планував купити частину акцій цього видання.

Неточність у словах Володимира Путіна була ще і в тому, що Suddeutsche Zeitung не публікувала матеріалів щодо "Панамських документів" першою. Насправді, матеріали про "Панамські документи", в тому числі про офшори близького друга Володимира Путіна Сергія Ролдугіна, вийшли у виданнях по всьому світу одночасно 3 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-