Кримський суд шиє Меджлісу нацистські погляди

Кримський суд шиє Меджлісу нацистські погляди

Укрінформ
В окупованому Криму відкрилося чергове судове засідання за позовом про заборону Меджлісу кримськотатарського народу і визнання його екстремістською організацією.

Про це повідомляє кримське агентство «Аргументы недели - Крым», що веде текстову онлайн-трансляцію із залу суду.  

Судове засідання почалося із затримкою на півгодини. Так званий «прокурор» Криму Наталя Поклонська на суді відсутня, повідомляє агентство.

У залі є адвокати відповідача - Джеміль Темішев, Марина Агальцова і Еміль Курбедінов.

Немає і заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова. За словами адвоката Темішева, заступник голови Меджлісу, який перебуває за межами Криму, відсутній на суді з поважної причини.

В ході засідання адвокат Темішев подав скаргу на відмову суду з приводу його клопотання про залучення як зацікавлених осіб глав регіональних Меджлісів. У зв'язку з відсутністю рішення щодо цієї скарги адвокат виступив із клопотанням про призупинення суду.

Проти задоволення клопотання виступили представники «прокуратури», а також представники так званих «мін'юсту» Криму і «госкомнацу» Криму. 

Після наради суд прийняв рішення відмовити в задоволенні клопотання про призупинення судового процесу.

Сторона відповідача у свою чергу висунула клопотання про проведення лінгвістичної експертизи тексту декларацій, в яких, на думку позивача, йдеться «про перевагу кримськотатарського народу над іншими».

На думку відповідача, має бути досліджений цілий ряд документів, у тому числі звернення кримськотатарського народу і кілька звернень Курултаю до народу.

Як повідомляв Укрінформ, останнє засідання «Верховного суду» за позовом «прокуратури» Криму, що проходило 8 квітня, перенесли на 15 квітня.

13 квітня так званий прокурор Криму винесла ухвалу про призупинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-