Каську обирають запобіжний захід. Під судом мітинг

Каську обирають запобіжний захід. Під судом мітинг

Фото
Укрінформ
У Печерському районному суді Києва розпочалося судове засідання, на якому має бути ухвалене рішення щодо обрання запобіжного заходу для колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська, якого прокуратура звинувачує у шахрайстві з нерухомістю.

Суддя у справі – Олег Білоцерківець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прокуратура просить суд обрати для екс-заступника ГПУ Віталія Каська запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У залі суду присутня велика кількість журналістів, народні депутати, а також представники OSCE,  уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, представники громадських організацій.

Народні депутати від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та позафракційні Віктор Чумак і Оксана Сироїд, які учора заявили, що готові взяти на поруки Віталія Каська, також присутні у залі суду.

Під будівлею Печерського районного суду проходить мітинг на підтримку екс-заступника ГПУ. Близько двох сотень людей стоять поблизу входу, переважна більшість із них тримають плакати із зображенням Каська та написом "Руки геть від Каська". У гучномовець учасники акції по черзі проголошують промови на його підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 11 квітня Каську на вулиці вручили підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо нібито шахрайства з нерухомістю.

У 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними ЗМІ, приватизувала його матір, яка вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Відтак родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з переліку службових.

У березні 2016 року генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

За словами начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері держслужби і власності Дмитра Суса, Каську загрожує до 12 років позбавлення волі.

13 квітня Каську вручили ще одну повістку у іншому кримінальному провадженні для явки до Генеральної прокуратури в понеділок.

Фото: ДемАльянс

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-