Коаліція затвердила склад уряду та керівництва ВР

Коаліція затвердила склад уряду та керівництва ВР

Укрінформ
Коаліція на сьогоднішніх зборах підтримала кандидатуру Володимира Гройсмана на пост Прем'єр-міністра та склад нового Кабміну.

Про це прес-секретар спікера Дмитро Столярчук написав у Тwitter.

За його інформацією, обидва рішення ухвалені "абсолютною більшістю".

Як розповіла журналістам після голосування нардеп від "Народного фронту" Вікторія Сюмар, у погодженому коаліцією складі нового Кабінету Міністрів досі залишається вакантною одна посада - міністра охорони здоров'я. На її думку, до завтрашнього дня, коли у парламенті має відбутися голосування за кадрові призначення, «це питання буде вирішено». Проте, навіть якщо до моменту голосування у ВР кандидатури очільника МОЗ так і не буде, то склад Кабінету Міністрів буде проголосований без неї.

Загалом ще сьогодні зранку у новому складі уряду були дві вакантні посади - міністра охорони здоров'я, а також міністра палива та енергетики. Однак на засіданні фракції БПП на останню погодили кандидатуру Ігоря Насалика.

Дискусійною, за словами керівника фракції БПП Юрія Луценка, була й посада міністра інфраструктури, що належить до квот «Народного фронту». Утім, на засіданні фракції НФ була підтримана кандидатура Володимира Омеляна.

Крім того, коаліція на сьогоднішніх зборах не забула й про керівництво парламенту, адже у разі призначення Володимира Гройсмана Прем'єр-міністром крісло спікера вивільняється. Члени фракцій БПП та НФ підтримали на посаду Голови Верховної Ради кандидатуру Андрія Парубія, який наразі є першим віце-спікером. на посаду ж першого заступника Голови ВР пропонують уповноваженого Президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірину Геращенко. У кріслі ж віце-спікера, подейкують, може залишитися Оксана Сироїд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-