Богомолець пояснила, чому на

Богомолець пояснила, чому на "хрест Квіташвілі" немає охочих

Укрінформ
Ніхто не хоче очолити Міністерство охорони здоров'я через відсутність коштів на реформи.

Про це заявила нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Ольга Богомолець в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Немає черги на цю посаду, тому що зробити реальну реформу можна тільки тоді, коли будуть на це кошти. У зв'язку з тим, що економіка країни не розвивається, у МОЗ сьогодні єдине, що можна робити тактично, - це заощадити кошти. А заощадження коштів до поліпшення здоров'я не веде", - вважає вона.

Богомолець додала, що рішення стосовно керівника МОЗ має ухвалювати Прем'єр-міністр.

"Якби я була Прем'єром, міністром був би той чоловік, якому я довіряю. Якщо ми довіряємо Гройсману бути Прем'єром, він має право обрати кандидатуру міністра. А ми (Верховна Рада. - Ред.) маємо право накласти на неї вето", - уточнила вона.

Раніше стало відомо, що відмовився від посади голови МОЗ директор Національного інституту хірургії і трансплантології ім. О. Шалімова Олександр Усенко. А до Романа Василишина, який був головним лікарем Олександрівської клінічної лікарні міста Києва, були претензії щодо періоду Майдану. Таким чином, не погодженою у новому Кабміні досі залишається кандидатура глави МОЗ.

Нагадаємо, ув БПП прогнозують, що коаліція сьогодні висуне кандидатуру Прем'єра, а 14 квітня буде сформований Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом. Сам Гройсман сподівається на проведення сьогодні зборів нової парламентської коаліції і голосування завтра в парламенті за новий склад Кабінету Міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-