Рада сьогодні не встигне проголосувати Кабмін - нардеп

Рада сьогодні не встигне проголосувати Кабмін - нардеп

Укрінформ
Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко припускає, що у вівторок можуть змінити прем'єр-міністра, однак до призначень міністрів навряд чи дійде.

Про це він розповів журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Сьогодні, я сподіваюсь, буде відставка Арсенія Яценюка, обрання Гройсмана (прем'єром - ред.), обрання Парубія (спікером Ради - ред.), обрання також Ірини Геращенко першим віце-спікером», - сказав Гончаренко.

За його словами, на призначення нового складу Кабінету міністрів у вівторок не вистачить часу.

Нардеп додав, що дискусії щодо урядових портфелів наразі точаться навколо посад міністрів енергетики, економіки та культури.

Як повідомляло агентство, 10 квітня Яценюк заявив про відставку з поста Прем'єр-міністра.

У ніч із 11 на 12 квітня на перемовинах в Адміністрації Президента було досягнуто консенсусу щодо кандидатури Володимира Гройсмана на пост Прем'єр-міністра і складу нового уряду.

За даними Гончаренка, новий склад уряду виглядатиме так: перший віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку - Віталій Ковальчук, віце-прем'єр з питань АТО - Володимир Кістіон, віце-прем'єр з гуманітарних питань - Павло Розенко, міністр фінансів - Олександр Данилюк, міністр охорони здоров'я - Андрій Рева, міністр освіти - Лілія Гриневич, міністр соціальної політики - Максим Нефьодов, міністр інфраструктури - Володимир Омелян, міністр екології - Остап Семерак.

На своїх посадах залишаться міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр юстиції Павло Петренко.

За інформацією обранця від БПП Мустафи Найєма, міністром аграрної політики та продовольства може стати голова Комітету Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-