Безсмертний радить сприймати мінський процес як велику паузу

Безсмертний радить сприймати мінський процес як велику паузу

Ексклюзив
Укрінформ
Мінський процес дає Україні можливість і час накопичити ресурси, аби не залишилася один на один із Росією.

Про це сказав кореспондентові Укрінформу представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську Роман Безсмертний під час ІV Форуму місцевого самоврядування, що проходить у Львові.

"Мінський процес потрібно тримати, сприймаючи як велику паузу, яка дає можливість Україні нагромадити ресурси для того, щоб вести діалог у подальшому, вибудовуючи свою внутрішню і зовнішню політику таким чином, щоб ми не залишилися один на один із Росією. Це проблема дуже важлива, і тут доводиться проходити по лезу ножа, але по ньому треба пройти задля благополуччя, збереження миру не тільки в Україні, а й у регіоні, де ми живемо", - зазначив Безсмертний.

Він наголосив, що мінський процес дає можливість утримувати ситуацію від сплесків агресії і конфронтації, а от щодо його результативності, досягнення завдань, то за словами політика, є проблеми. Але вони пов`язані не лише з самими переговорами, а загалом із темою регіональної безпеки.

"Ось давайте подивимося: ми не встигаємо з розв`язанням конфлікту на сході України, як виникає Нагірно-Карабаський конфлікт. А згадайте кількамісячне напруження в Кишиневі. Про що це говорить? Про те, що треба шукати нові платформи, щоб виробляти механізми регіональної, континентальної і глобальної безпеки. Ескалація в Нагірному Карабасі - це дуже дорогий урок і треба його враховувати у подальшій поведінці", - вважає Безсмертний.

За його словами, цей урок безпосередньо стосується і нашої країни, бо так само, як Росія "відсутня" в конфлікті на Донбасі, вона так само "відсутня" і в конфлікті у Карабасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-