Безсмертний: До виборів на Донбасі ще

Безсмертний: До виборів на Донбасі ще "дуже-дуже далеко"

Укрінформ
Педалювання проведення виборів на Донбасі - це або незнання реальної ситуації,  або певні тактичні кроки. Учасники переговорних процесів з боку Німеччини, Франції чи ОБСЄ чудово розуміють, що в нинішніх умовах проведення виборів спровокує загострення конфлікту.

Про це заявив у Львові представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З моєї точки зору, оця гарячка чи сверблячка: завтра вибори на Донбасі - це або незнання реальної ситуації, або складова внутрішніх процесів, або певні тактичні кроки. Бо учасники переговорних процесів, з якими доводиться спілкуватись, з боку Німеччини, Франції чи ОБСЄ чудово розуміють, що в нинішніх умовах провести вибори – це спровокувати чергове загострення конфлікту», - сказав Безсмертний.

За його словами, такі вибори не можна визначати якимось терміном. Їх можна призначати тоді, коли буде вирішена проблема безпеки, тобто, перед тим, як дати старт виборам, треба провести повну демілітаризацію. Це і виведення зовнішніх військ, найманців, зброї, і вирішення внутрішніх питань.

«Коли мені кажуть, що 2 армійські корпуси, сформовані з українців з того боку, будуть перекваліфіковані в народну міліцію - не може бути народної міліції з АКМ, я вже не кажу про «акації», «гради» і «птурси». Тому мова йде про демілітаризацію, демобілізацію, процеси амністії, а потім процеси, які пов’язані з політичним врегулюванням. А це не тільки вибори, а й дуже багато інших складових. Наприклад, відновлення режиму влади», - зазначив політик.

"Я не кажу, що українська влада зайде туди на 100 відсотків, але там не можна провести вибори, якщо не легітимізувати їх шляхом відновлення сегментів української влади – системи судів, прокуратури, виборчих комісій. Ми знаходимося в умовах, коли, навіть провівши вибори, ми не забезпечуємо їх легітимність, бо їх ніхто не визнає, там не було присутності українською влади як такої", - зауважив Безсмертний.

На його думку, це питання дуже складне, і він не радив би поспішати тим політикам і державним діячам, які говорять про якісь чіткі терміни проведення виборів. "На жаль, до цього ще дуже-дуже далеко", - резюмував Безсмертний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-