МЗС України закликає до мирного врегулювання в Карабасі

МЗС України закликає до мирного врегулювання в Карабасі

Укрінформ
МЗС України висловлює глибоке занепокоєння у зв'язку з ескалацією нагірнокарабаського конфлікту, та виступає за його врегулювання на основі дотримання суверенітету та територіальної цілісності Азербайджанської Республіки.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

«Українська сторона виступає за довготривале політичне врегулювання нагірнокарабаського конфлікту на основі дотримання суверенітету та територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в межах її міжнародно визнаних кордонів», - наголошує українське зовнішньополітичне відомство.

МЗС також закликає сторони конфлікту та міжнародне співтовариство, насамперед співголів Мінської групи ОБСЄ, докласти максимум зусиль для негайного припинення військових дій, деескалації ситуації та продовження пошуку шляхів мирного врегулювання конфлікту на основі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права.

Міністерство висловило сподівання, що цій меті сприятиме сьогоднішнє спеціальне засідання Постійної Ради ОБСЄ у Відні.

«Нинішня ситуація красномовно свідчить про те, що «заморожені конфлікти» залишаються осередком нестабільності на всьому просторі ОБСЄ, які в будь-який момент можуть спалахнути та призвести до широкомасштабних бойових дій та великих людських втрат», - підкреслюється у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-