Усі податки від Roshen підуть в Україну - юристи Порошенка

Усі податки від Roshen підуть в Україну - юристи Порошенка

Документ
Укрінформ
Компанії в іноземній юрисдикції, які створювалися для забезпечення можливості передачі активів Президента України Петра Порошенка у Roshen сліпому трасту, не відкривали банківських рахунків і не здійснювали фінансових операцій.

Про це йдеться у прес-релізі юридичної фірми "Авеллум", яка є радником Порошенка, уповноваженим підготувати його частку до продажу.

"Банківські рахунки цими компаніями не відкривалися, і вони не здійснювали жодних фінансових операцій. Відтак, будь-які твердження про ухилення від сплати податків є безпідставними", - йдеться у заяві компанії, яка є в розпорядженні Укрінформу.

Юристи зауважують, що статутні фонди іноземних компаній не оплачувалися, а акції, що належали клієнту, номінальної вартості не мали, і тому не підлягали декларуванню за українським законодавством.

"Навіть після передачі активу у blind trust (довірчу власність) отримувачем виплат буде не офшорна, а українська юридична особа. Тому всі податки сплачуватимуться в Україні, і прибутки відповідно до законодавства і банківського регулювання залишатимуться в Україні... Створення іноземної структури не впливає на оподаткування компаній групи Roshen в Україні, яка продовжує сплачувати податки відповідно до українського законодавства", - відзначили в компанії "Авеллум".

Як повідомляло агентство, у понеділок юристи з "Авеллум" заявили, що частку Президента України у компанії Roshen можна було передати в управління сліпому трасту лише шляхом створення компаній в іноземній юрисдикції.

3 квітня у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на документи юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно офшорних компаній, якими володіють багато впливових людей з усього світу. У списку також фігурують і низка українських державних діячів, у тому числі Президент Петро Порошенко.

За словами прокурора ГПУ Владислава Куценка, Генпрокуратура провела попередній аналіз інформації щодо можливої причетності Президента до так званих "панамських офшорів", але складу злочину в ній не знайшла.

У Національному антикорупційному бюро заявили з цього приводу, що не мають повноважень на здійснення розслідування щодо чинного глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-