Юридичні радники Порошенка пояснили ситуацію з Roshen і офшором

Юридичні радники Порошенка пояснили ситуацію з Roshen і офшором

Оновлено
Укрінформ
Юридична фірма «Авеллум», яка є юридичним радником Президента Петра Порошенка, заявляє, що частку Глави держави у компанії Roshen можна було передати в управління сліпому трасту лише шляхом створення компаній в іноземній юрисдикції.

Про це йдеться у прес-релізі компанії, який є у розпорядженні Укрінформу.

«На сьогодні договір про створення blind trust (довірчої власності) було підписано. Створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі. Підкреслюємо, що компанії в іноземних юрисдикціях необхідні та використовуються саме для передачі їх у blind trust (довірчу власність)», - зазначили у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 3 квітня, у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на документи юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно "панамських офшорів", якими володіють багато впливових людей з усього світу. У списку також значаться й низка українських державних діячів, у тому числі Президент Петро Порошенко.

Як повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко, Генпрокуратура провела попередній аналіз інформації щодо причетності Президента до так званих "панамських офшорів", але складу злочину в ній не знайшла.

У Національному антикорупційному бюро заявили з цього приводу, що не мають повноважень на здійснення розслідування щодо чинного глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-