Transparencу закликає Порошенка заповнити е-декларацію

Transparencу закликає Порошенка заповнити е-декларацію

Укрінформ
Transparency International Україна закликає невідкладно запустити електронну систему декларування, а також закликає Президента України Петра Порошенка подати інформацію про свої доходи в е-декларації.

Про це повідомляється в офіційний заяві Міжнародної антикорупційної мережі, оприлюдненій на сайті ТІ.

«Ми, як Transparency International, закликаємо Нацагентство з питань запобігання корупції чимшвидше запустити систему... Але вже зараз ми закликаємо Президента України подати правдиву інформацію до своєї електронної декларації. ЇЇ треба буде подати протягом 60 днів після спеціального рішення НАЗК про формат електронної декларації», - сказав виконавчий директор ТІ Україна Олексій Хмара.

Крім того, Тransparency International просить країни Великої двадцятки визнати, що відкритість реєстрів власності має бути загальним стандартом, а до тих країн, які не забезпечують принцип відкритості реєстрів, повинні застосовуватися санкції. І це стосується не лише країн Великої двадцятки, а й інших, де створення прихованих компаній - це великий бізнес.

«Скільки ще масових витоків документів світові лідери повинні побачити, щоб зрозуміти: відсутність відкритих реєстрів бенефіціарних власників компаній - це запорука живучості глобальних схем великомасштабної корупції?», - сказав голова правління Transparency International Хосе Угас.

TІ вимагає, аби державні реєстри бенефіціарних власників всіх компаній були публічними, щоб для корупціонерів було важче приховати їхнє незаконне багатство в офшорних компаніях і трастах, де право власності зареєстроване на довірених осіб. Країни Великої двадцятки підтримали заходи щодо підвищення прозорості бенефіціарної власності, але мало зробили для їх реалізації.

«Зважаючи на те, що розкривається все більше інформації про діяльність мережі фінансових посередників, юристів, бухгалтерів та великих банків задля полегшення руху незаконного багатства та маскування його справжніх власників - всім нам ясно, що саме має бути зроблено. Люди, які допомагають створювати приховані компанії, повинні бути покарані, а юрисдикції, які дозволяють таємність, повинні бути оголошені поза законом», - наголосила заступник голови Transparency International Олена Панфілова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-