Офшорний скандал: в ГПУ прокоментували дані на Порошенка

Офшорний скандал: в ГПУ прокоментували дані на Порошенка

Укрінформ
Генеральна прокуратура провела попередній аналіз інформації, оприлюдненої напередодні окремими ЗМІ, щодо причетності Президента Петра Порошенка до так званих "панамських офшорів", але складу злочину в ній не знайшла.

Про це в ефірі "112 каналу" заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заявляю офіційно, що за попереднім вивченням інформації, розповсюдженої окремими засобами масової інформації, щодо порушення законності Президентом України Петром Порошенком, то Генеральна прокуратура у цих заявах та інформаціях жодного складу злочину не бачить", - сказав він.

Водночас Куценко підкреслив, що відповідно до положень Конституції "будь-які розслідування, пов'язані з Президентом України, не підслідні Генеральній прокуратурі".

Прокурор також розповів, що вивчати й розслідувати можливу причетність до так званих "панамських офшорів" інших високопосадовців нашої держави, зокрема глави НБУ Валерії Гонтаревої, має Національне антикорупційне бюро, а от Спеціалізована антикорупційна прокуратура "здійснюватиме нагляд по такому провадженню".

Як повідомляв Укрінформ, у неділю ввечері, 3 квітня у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на документи юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно "панамських офшорів", якими володіють багато впливових людей з усього світу. У списку також значаться й низка українських державних діячів, у тому числі Президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-