"Український референдум" навряд чи змінить позицію Нідерландів - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Росія дуже зацікавлена у голосуванні нідерландців проти асоціації Євросоюзу і України, маючи за мету підірвати єдність ЄС і НАТО та європейські прагнення України.

Таку думку в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив британський публіцист і видавець Гарі Картрайт.

«Для Росії важливо, що голосування «ні» 6 квітня сприятиме подальшому підриванню єдності поміж 28 країнами-членами. Європарламент вже ратифікував цю угоду, але що означатиме ситуація, коли меншість в одній лише країні-члені може теоретично змінити колективне демократичне рішення 28 країн?» - зауважив британський експерт, який є ініціатором петиції до уряду і парламенту Великої Британії щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Він наголосив, що нагальною метою та ключовим пріоритетом російського президента є послаблення та руйнування і ЄС, і НАТО.

Задля цього, за інформацією Картрайта, Кремль фінансує одну або можливо навіть дві політичні групи у Європарламенті.

Водночас експерт зауважив, що цей референдум не має прямої законодавчої сили, а у нідерландському уряді усі політичні партії переважно підтримують Угоду про асоціацію з Україною.

«Більшість експертів вважають, що цей референдум навряд чи змінить урядову політику, але він вже завдав значних збитків. Підірвано репутацію нідерландських і європейських політичних інституцій, а популісти, які насправді не виступають за інтереси Європи, отримали певну підтримку, на яку вони не заслуговують», - переконаний Картрайт.

Фото: dutchwudc.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-